Χρόνος ψησίματος: 50 - 1 ώρα
Υλικά για 12-14 μερίδες:
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου