Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Κέικ Λεμονιού Με Γιαούρτι!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 - 1 ώρα
Υλικά για 12-14 μερίδες:
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου